Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

P82a74v69e11l 23R47u63s77ý

15. 8. 2013 8:10

Zdravím, Lenko... Víte, možná, že nejúspornější opatření, které vláda bez důvěry mohla učinit, bylo odstranit z funkcí lidi, kteří byli přisátí na státní rozpočet a přiživovali z něho sebe a své známé či kmotříčky a kmotry. Samozřejmě netvrdím, že to tak je ve všech případech. Za tak ideální tuto vládu bez důvěry nepovažuji.

Mrzí mě, že jste šanci, kterou jste jako strana měli, tak málo využili pro dobro svých voličů, neřkuli pro dobro všech lidí v republice.

0 0
možnosti
LA

Dobrý den, pane Rusý, 

snažím se, co se dá. Něco se mi povedlo, něco ne. Mám radost třeba ze změn kolem mezinárodních organizací. Nejen, že se povedlo změnit myšlení MZV, ale dokonce vidíme i konkrétní výsledky. Ušetříme 18 miliónů ročně (počínaje rokem 2015). Část se uspoří už v příštím rozpočtu. Více o mojí viditelné, nebo neviditelné práci a výsledcích se dozvíte v některých článcích tu na blogu, na FB, nebo na mém webu.

I co se týče protikorupčních opatření, jsme v naší zemi udělali řadu kroků kupředu. Díky schválení trestní odpovědnosti právnických osob jsme ratifikovali třeba i Úmluvu proti korupci, či další protikorupční dokumenty. Novelizovali jsme zákon o veřejných zakázkách, atd... 

Samozřejmě- práce je tu v Česku bezpočet. Pořád je co zlepšovat. Já sama mám několik témat, kterými bych se ještě ráda zabývala. Vždycky lze udělat více, to je pravda. Já ale za sebe můžu říct, že jsem se opravdu maximálně ze své pozice snažila, aby toho za mnou zůstalo pozitivního co nejvíc.

Díky, že čtete můj blog.

S pozdravem, Lenka

0 0
možnosti

M45í44l95a 70Š14u86l56a

15. 8. 2013 7:12

.. dobrý den Lenko .. 

.. já chápu vaše rozčarování z Rusnokovi party již dříve odložených politiků, nicméně jejich činnost je vcelku logická .. když v nějakém nevěstinci nešel kšeft, tak se měnily kur.. pardon, kněžky lásky .. stejně tak se musí udělat pár personálních změn na místech úředníků, aby cíle, které tato parta má byly splněny .. v dřívějších dobách byl úředník loajálním zaměstnancem, pracujícím ve službě komukoli .. to dnes již není .. 

.. někdo vám tu vyčítá, že jste pro změnu nic neudělala .. já zcela chápu, že s pár jedinci to proti takovým šíbrům, jako je bývalý ministr prázné pokladny ani nejde .. tak vám za sebe nic vyčítat nebudu :-) .. 

.. myslím, že máte na věci správný pohled, jen jste se nějak dostala do spolku těch ne zcela správných lidí, kdyby jste byla u Svobodných, měla byste můj hlas ..

.. nevzdávejte to, máte dobré názory a těch je v politice jak šafránu .. prosadit je v tomto složení Parlamentu je však zatím nemožné, přesto držím palce R^ ..

0 0
možnosti
LA

Díky ;) Na prosazení změn není nikdy pozdě. Myslím, že když na téma dokáže člověk dobře upozornit, může se věc podařit. Prosazování úspor jsem dělala i dříve. Jen jsem to nenapsala do blogu. Psala jsem dopisy ministrům, podporovala jsem analýzu úspor Karolíny Peake, no a koneckonců jsem šla zkontrolovat, jestli ještě existuje Cukrárna Ministerstva vnitra a zjistila jsem, že i když Karolína Peake navrhovala cukrárnu zrušit, Ministerstvo vnitra ji ponechalo... A díky tomu jsem odhalila i další zbytečnosti. Hold, kdybych tyto věci vyčetla z rozpočtu, zjistila bych je už dříve. Za aktuálních možností nám to poslancům zkrátka trvá. Snad se pár nápady ale nechají inspirovat ti budoucí ;)

Mimochodem, mám zpracovaný plán úspor i pro Kancelář Poslanecké sněmovny. Panu kancléři jsem mnohé už v průběhu svého fungování ve sněmovně poslala.

Hezký den,

Lenka

0 0
možnosti
JS

Paní poslankyně to má být vtip? Tři roky jste seděla ve sněmovně, ukázněně zvedala pro všechno ruku a nyní navrhujete vládě bez důvěry co má dělat? Proč jste to nenavrhla jako poslankyně vládě pro kterou jste hlasovala?

7 0
možnosti
Foto

K tomu nelze, než se přidat. R^

2 0
možnosti
Foto

K82a79r41e69l 14R28a60d11a

14. 8. 2013 14:51

Předchozí vláda měla tři roky a pro zlepšení stavu neudělala nic. Rusnok dělá čistky na ministerstvech a to je podle Vás špatně. Jenže právě ti vyčištění úředníci nejspíš mají velký podíl a udržování zbytečných a ztrátových činností o kterých píšete.

4 2
možnosti
LA

Máte pravdu v tom, že jednotliví ministři bývalé vlády mohli udělat více pro realizaci těchto rozumných úspor. Uvidíme, jestli noví úředníci se nechají nápady inspirovat. Já bych byla za to dost ráda. Mimochodem, když jsme měli schůzku s panem premiérem Rusnokem, zmínila jsem před ním Cukrárnu MV. Nechme se překvapit...

0 0
možnosti
PK

Guru Kalousek hovořil třeba o zbytečnosti vlečkovém úřadu. Jen si myslím, že Peak návrhy jsou takové nula nula nic, vznikly určitě z návrhů rezortů, ona je sumarizovala a je to jako za mého mládí - vlk se nažral a koza (obecně, ne paní exminystrině) zůstala celá.

1 0
možnosti
PK

opravuji - vlečkového

0 0
možnosti
RK

No a co my s tím jako? To máme jít a ty cestovní kanceláře, cukrárny a pod. zrušit? To snad vy jako poslankyně PS PČR a členka koaliční strany jste měla dost možností.

3 1
možnosti
PM

No jestli chcete zrušit nějaké zbytečné úřady či cukrárny, tak budete asi muset volit Svobodné:-)

2 0
možnosti
KN

K13a26r55e49l 91N17o80v70á88k

14. 8. 2013 13:43

Centrum sportu stát nepotřebuje pod žádným ministerstvem.

Vhodné by bylo zrušit i další věci jako televizní a rozhlasovou daň, úřad pro cenzuru v rozhlase a televizi.

Stát nemusí provozovat 6 kanálů rozhlasu a 5 kanálů televize.

Nepotřebujeme ani začleňovací agenturu a dalo by se pokračovat velice dlouho.

0 0
možnosti
PM

Taky mě fascinuje, co všechno máme za úřady http://www.nechtenasbyt.cz/urad/

2 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1458x
LinkedIn

Twitter

 

Seznam rubrik