Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

klojocz

9. 12. 2010 16:36
No a proc...

...to teda nenechame stavet rakusaky? Umej to dobre a taky o neco levnejc, nez my...

Me osobne by nevadilo, aby to staveli cinaci, ale nazory autorky chapu (ohledne vpusteni na trh a statem dotovanych cen).

0 0
možnosti
ML

m. l.

9. 12. 2010 16:41
Re: No a proc...

Rakušáci to už staví - a draho. Strabag se rychle naučil jak vyběhnout s našimi politiky a ve velkém toho využívá, stejně jako všichni ostatní.

0 0
možnosti
LV

borek

9. 12. 2010 16:28
Víte jak se říká inteligentní blondýnce?

Zlatý retrívr.

0 0
možnosti
LA

Lenka A.

16. 12. 2010 17:35
Re: Víte jak se říká inteligentní blondýnce?

:) Co na to napsat? :)

0 0
možnosti
J

jarno3

9. 12. 2010 16:22
Myšlení hodné blondýny.

Myslím, že si v současné situaci můžeme stěží dovollit mít  plnou hubu eko či eurokeců a mít holé pozadí. Je lépe, když budou ceny dotovat Číňané, než bychom my ze svých kapes dál živili nenasytnou betonářskou lobby. A ty dálnice by přece stavěli podle NAŠICH projektů a standardů. A pokud nám je postaví podstatně levněji, je mi šuma fuk, že kopírují  nějakého Voutona. Kdo nechce, tak si takový plagiát nekoupí. A pokud někomu stačí, že vypadá hezky za pár šupů,pak jsou mravokárné řeči o nějakém plagiátorství jen o snobství. Ostatně- trh přece vyřeší  vše. Jen se obávám, že ten byrokratický zkostnatělý euromoloch za chvíli neuživí ani sám sebe. Možná proto ho všichni tak patolízalsky podporují.

0 0
možnosti
ML

m. l.

9. 12. 2010 15:55
Myslím, že jste docela vedle

Při stavbě dálnic se stěží budou porušovat něčí autorská práva a osobně velice pochybuji, že by třeba Louis Vuitton měl nějaké patenty ohledně stavby dálnic :-) Ostatně - ty "padělané" kabelky L.V. nejsou ani tak padělané, jako spíš uniklé neoficiálními dostribučními kanály z té samé výrobní linky na které se vyrábějí pro L.V. :-)

Jestli Čína hodlá dotovat stavbu našich dálnic, tak je to pouze její problém a naše výhoda. Firmy tak budou uvolněny z práce která se nemůže nikdy vyplatit a budou se moci věnovat opravdu výnosným pracem pro soukromý sektor :-)

Nechápu, jak máme trvat na "svých standardech" či spíš jak bychom na nich mohli netrvat. Dodavatel, a zvlášť ve stavebnictví, se musí hlídat a hlídat a hlídat, protože bez toho vám stavaři udělají špatně úplně cokoliv, ať už jsou z Číny nebo z Moravy :-)

A nakonec, ekologické clo je hloupost hodná socialistů. Donutí lidi, aby draze nakupovali to, co mohou mít levně, což se v důsledku rovná přídavnému zdanění a přerozdělování :-(

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 12. 2010 16:12
Re: Myslím, že jste docela vedle

Mám naprosto stejnou zkušenost - dodavatele/subdodavatele musíte hlídat jak ostříž. Proplácet faktury až po odvedené a řádně zkontrolované práci minus 10% zádržného (případně s bankovní zárukou na odstarnění vad a nedodělků). Samozřejmě, že smluvní dokumentace musí obsahovat technické parametry podle příslušných norem (nelze jinak) a podle požadavků zadavatele. To je co se kontroluje. Pindy o trvání na našich standardech jen ukazují, že autorka viděla stavbu dálnice z rychle letícího grippenu

0 0
možnosti
RH

Kruton

9. 12. 2010 15:38
Nevím

ale připadá mi lepší, aby to dotovala čínská vláda, než abychom my ze svých kapes dotovali přemrštěné zisky stavebních společností. Aspoň se budou čeští stavitelé snažit slevnit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1458x
LinkedIn

Twitter

 

Seznam rubrik