Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mario75

5. 2. 2010 20:48
Kopírování zákonů USA? Výsměch

Sice hezké, ale brát si zapříklad USA, kde zkorumpovanost a svévůle vůdců má za následek vedení válek jak se jim zlíbí, ovlivnění voleb díky svým známým v různých institucích je poněkud mimo. Země, která si na demokracii jen hraje a je tou nejméně demokratickou zemí západního světa není dobrá volba. Je jen bohužel smutné, že si to sami američané uvědomují nejméně a mají dojem, že jsou nejdemokratičtější zemí na světě.Je sice hezké, že mají pěkné zákony o lobingu, ale v této zemi je největší vliv soukromých skupin na zákonodárce co si jen lze představit.

0 0
možnosti

coj@nato

24. 11. 2009 14:57
Korupce je mor.

R^Velmi dobrý článek........

Jen tak dál, měly by konečně začít padat hlavy !

0 0
možnosti

Jules navždy

23. 11. 2009 10:54
Pěkný článek, psaný věcně a jasně, s argumentací i řešením

Snad se i něco pohne kupředu, boj s korupcí v ČR totiž nikdy skutečně nezačal. Vše se ale, odvíjí od výsledků voleb...

0 0
možnosti

johnpeters

22. 11. 2009 15:19
tohle je chytry,

logicky i moudry,to se nebude Cechum libit!

0 0
možnosti

nizj

22. 11. 2009 11:19
korupce

Ano, korupce je u nás všude. Bohužel, kéž by šlo jen ty bonboniery .

Osobně jsem zkusil pro mou firmu z ze strukturálních fondů EU v programu Podnikání a inovace. Absolvoval jsem několik jednání a nač jsem narazil? Všude na nataženou dlaň našich úředníků. téměř je nezajímalo, nač peníze chci, projek byl řešen okrajově,  ale neustále jsem byl postrkován k tomu, abych určitým lidem dal všimné.

Ty lidi jsem poslal samozřejmě do .... a už mě přešla chuť. Tak to je má zkušenost za poslední dobu. Osobně bych toto řešil jako v Číně, kde za korupci je trest smrti. Sice by se asi dost snížil počet obyvatel ČR, ale kdo tenhle šmejd potřebuje? Jsou to lidé, kteří tuhle zemi stále táhnou ke dnu, takže by nebyla škoda.

0 0
možnosti

CHYREN

22. 11. 2009 10:59
Islamizaci Evropy dáváte zelenou:

kopíruji z vašeho programu: " Myslíme si, že by Česká republika jako relativně mladý členský stát EU, měla projevovat pochopení pro další rozšiřování Evropské unie. V první řadě se jedná zejména o Chorvatsko a následně potom o další balkánské země (Makedonie, Srbsko, Černá Hora, Bosna a Hercegovina, Albánie). Nevyhýbáme se ani možnému přijetí Ukrajiny a Turecka." konec kopie.8-oRv[>-]

0 0
možnosti

J@kub17

22. 11. 2009 11:12
Re: Islamizaci Evropy dáváte zelenou:

Pan Klaus chce do EU i Maroko, Alžír, Uzbekistán atd..

0 0
možnosti

J@kub17

22. 11. 2009 10:56
:/

Pokaždé, když jsem na semináři Britský parlamentarismus doc. Lebedy, zjišťuji, že ČR je nesmírně zaostalejší země (zejména co se týče společnosti, která tuto korupci toleruje), než jsem si vždy myslel. To se projevuje v politické kultuře. Jak to změnit? Bude to trvat několik let a i jen tak můžeme doufat, že nová generace lidí žijící svůj život svobodně a jako součást EU, tuto situaci zlepší. Věci Věřejné mě nijak nenadchly, stačila aférka s financováním toho vašeho časopisu. Větší naděje je bohužel jen Cibulka, ten je fanatik a u něj je téměř jistota, že korupci nepodlehne...

0 0
možnosti

malama99

24. 11. 2009 14:04
Re: :/

Takzvaná aférka s financováním časopisu byla Věcmi veřejnými řádně vysvětlena!

Nikdo, kdo o této kauze informoval nepodal žádné důkazy.

Je zajímavé že se toto objevilo v době, kdy VV oznámili spojení s SNK-ED a Alternativou a její šance na vstup do PS se stala velmi reálnou.

Velké strany se VV bojí jak čert kříže, už jen z důvodů čistek, auditů, kontrol atp co chtěji VV zavést.

0 0
možnosti

vodní želva

22. 11. 2009 10:52
Se vším bych souhlasil,

s jedinou výjimkou, zavedení agenta - provokatéra v té podobě v jaké ho navrhujete prostě legislativní změnu potřebuje, a to dost zásadní. Kdyby v současné době policie něco podobného udělal, tak je to důkaz, který byl pořízen nezákonnou cestou a soud k němu nesmí přihlížet, navíc si myslím, že takový policista (policisté) by byli nuceni odejít od sboru.

0 0
možnosti

M.Patocka

22. 11. 2009 10:49
prima

Pekny, vystizny a dobre napsany clanek. Jen tak dal!

0 0
možnosti

CHYREN

22. 11. 2009 10:34
Návod jak snížit korupci?

Je jedno z několika málo řešení, třeba podrobit Johna veřejnému soudnímu procesu na téma lobby v Nově. Pokud by se u něj neprokázala vina, mohl by sloužit jako precedent, stejně jako kdyby se vina prokázala. Mimochodem ještě je obvinitelný z eurohujerismu? ;-D[>-]

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS