Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Srblik

8. 2. 2010 18:05
Zbytečná anic nřešící úvaha !

Při současném volebním systému a jeho matematice je úplně jedno,koho budeme volit.Není totiž z čeho vybírat a volit to co tu je,mi připadá jako VLASTIZRADA!Jediné řešení by bylo rozpuštění parlamentu na minimálně dvě volební období a ustavení vlády odborníků,zásadně bez politických ambicí!Všem současným parlamentním stranám uzákonit zákaz jakékoliv společenské aktivity.Potom snad ve svobodných volbách zvolit nový parlament ! Jen si nejsem jist,zda by by ta pauza dvou volebních období stačila.

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

19. 10. 2009 15:05
tento boom je naprosto pochopitelny

politicke strany jsou jako obchodnici, kteri prodavaji sve zbozi. Pokud je potom zbozi poptaka je vse v poradku. Pokud po nem neni, zakaznici zacinaji hledat jinde. Az CSSD a ODS pochopi ze lide, kteri jsou ve vedeni techto stran, pusobi ze zakaznici zacinaji hledat jinde, nebude pro zadne jine nove strany opet prostor...

0 0
možnosti
JS

chest.rockwell

19. 10. 2009 15:01
Je fakt, že tento stranický boom nemá v našich novodobých

dějinách obdoby. Ale to číslo o počtu nových stran je pro mě překvapující - že je jich tolik jsem netušil. Takže přinejmenším díky za tuhle informaci. Myslím, že to číslo je možné dát do vztahu s nespokojeností lidí s vývojem v politice. A snad budou dostávat hlasy ty slušnější strany a ne extremisté.

0 0
možnosti
A

Altera

17. 10. 2009 23:42
Věci veřejné by se měly přejmenovat

na Blond, James Blond 

Ty hloupější přehlídka poprsí možná přesvědčí.

0 0
možnosti

vodní želva

18. 10. 2009 18:56
Re: Věci veřejné by se měly přejmenovat

před čtrnácti dny byl jediným představitelem VV Radek John (a byl za tzo kritizován), dneska, to jsou blbé blondýny. Nikdy v životě bych si nedokvolil vynášet soudy podle barvy vlasů. Vy to umíte, takže je mi Vás upřímně líto.  Mám rád, když se kritizuje slovo, Vy kritizujete vzhled autorky. Možná je to jenom z důvodu, že na chytrou a zároveň hezkou ženskou nemáte. 

0 0
možnosti
BD

Big Dadddy

17. 10. 2009 23:27
věci

veřejné koukám používají stejnou rétoriku jako ostatní strany, které volit nebudu: blondýnu, která ví, že každá další strana stojí za fí.:-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 10. 2009 23:15
V parlamentních stranách

nefunguje vnitrostranická demokracie. Proto je snazší vytvořit stranu novou než zevnitř zlepšit fungování strany původní. ;-(

-

Typické je to u ODS, kde Topolánek naprosto ignoruje usnesení kongresu, prohrál kvůli tomu krajské volby a přesto zůstává v čele strany. Ale vnitrostranická demokracie je neznámý pojem i v ostatních parlamentních stranách, proto se štěpí po zelených lidovci a teď i sociální demokrati. Rozštěpení zelených nakonec zlomilo Bursíkovi vaz. Paroubkovi by to zlomilo vaz snad jen kdyby měl Zeman 10%. :-/

-

Leadeři našich parlamentních stran jsou dovnitř svých stran diktátory, neposlouchají vnitrostranickou opozici, případně dokonce své odpůrce ve straně zastrašují nebo vylučují. Místo argumentů na ně shánějí kompromitující materiály.

0 0
možnosti
J

JBoksay

17. 10. 2009 22:36
Co dodat?

U nás vznikají nové strany proto, že ty zavedené ve své podstatě nejsou uvnitř demokratické. Nevítězí v nich nejlepší nápady, ale tzv. "osobnosti", které mají jedinou výhodu. Dokáží si politickou korupcí získat podporu naivních členů stran. To to podhoubí i pro korupci navenek.

0 0
možnosti
GAP

generál Augusto Pinochet

17. 10. 2009 21:21
A smysl clanku je kde?

Nejak jsem nepochopil smysl tohoto clanku. Co vlastne resite? Zijeme v demokraticke zemi a stranu si muze zalozit kazdy, kdo sezene 1000 podpisu a komu stranu zaregistruje MV( tzn. nejedna se o stranu, ktera by prosazovala nejake extremni nazory ). Naopak bychom se meli radovat, ze je to mozne, narozdil od doby pred dvaceti lety. ;-)

A ze ceska politicka scena neni idealni? To je myslim o necem jinem nez o poctu politickych stran. Ale to by asi bylo na jiny clanek...

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1458x
LinkedIn

Twitter

 

Seznam rubrik